Video: 'Als ik zou mogen bepalen wat we gaan doen? Veel meer zeggenschap'

  • 17 mei 2022
  • Interview
  • V&VN Algemeen
Still Video Florian Dvdv

Wat vind je mooi aan je werk en wat heb je nodig om het te blijven doen? We vroegen het aan drie collega’s voor de Dag van de Verpleging 2022. Aan het woord is verpleegkundige Florian van Hunnik: “Als ik zou mogen bepalen wat we gaan doen, dan geven we verpleegkundigen nog veel meer zeggenschap in het ontwikkelen van zorg en waar ons vak heengaat.”

Florian van Hunnik, werkzaam in ziekenhuis OLVG in Amsterdam, vertelt over de toekomst van het vak: "We zullen met dezelfde, misschien wel minder, aantal mensen meer patiënten moeten gaan verplegen. Daarom moeten we andere oplossingen verzinnen, zoals monitoring thuis."

Bekijk het interview met Florian hieronder.

Still Video Florian Dvdv
Dag van de Verpleging 2022: Yes we care!

Dag van de Verpleging 2022

De afgelopen twee jaar hebben we meer dan ooit laten zien: verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten maken het verschil. En dat willen we blijven doen. Yes, we care! 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)