Verpleegkundigen en verzorgenden: draai versoepelingen terug

  • 9 juli 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundige doet coronatest
Foto © Robin Utrecht (ANP)

Twee derde van de verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten (67 procent) wil dat het kabinet de versoepelingen rond corona terugdraait om de oplopende besmettingspiek te breken. Dat blijkt uit een flitspoll die V&VN gisteren heeft uitgezet via een nieuwsbrief. De poll is tot begin van de ochtend door 3.433 mensen ingevuld.

V&VN-voorzitter Bianca Buurman heeft minister Van Ark dit vrijdagochtend voor de ministerraad laten weten. In de ministerraad wordt het spoedadvies van het OMT besproken waar het kabinet eerder deze week om vroeg.

“We zijn van bijna ‘code zwart’ naar groen gegaan en nu vliegt het aantal besmettingen weer omhoog. Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten liepen op hun laatste benen naar het einde van de lockdown. Het aantal ziekenhuisopnamen valt op dit moment gelukkig nog mee, maar de situatie is zorgwekkend”, zegt Buurman.

“Willen we dat onze zorgprofessionals in ieder geval een beetje op adem kunnen komen, dan moet je nu ingrijpen. Haal de weeffouten uit de versoepelingen en doe wat nodig is om te voorkomen dat je straks rigoureuze maatregelen moet nemen.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)