Verpleegkundige Catharina van Oostveen nieuw bestuurslid Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen

  • 29 maart 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Catharina van Oostveen

V&VN-lid Catharina van Oostveen, verpleegkundige en onderzoeker bij het Spaarne Gasthuis, is benoemd als bestuurslid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen STZ. Zij is de eerste verpleegkundige in het bestuur van STZ en zal zich voornamelijk richten op HR en de krapte op de arbeidsmarkt.

Catharina van Oostveen: “Ik ben trots dat de STZ de keuze maakt een verpleegkundige op te nemen in het bestuur. Ik vind het een eer dat ik me in kan zetten voor de belangen van mijn collegae verpleegkundigen.”

Sonja Kersten: “Ik wil Catharina van harte feliciteren met deze benoeming. Hoe meer verpleegkundigen op topposities hoe beter. Verpleegkundigen weten als geen ander wat er speelt en leeft op de werkvloer, zijn analytisch, oplossingsgericht, kunnen verbindingen leggen, coördineren, regievoeren en daarmee de strategische koers exact de juiste kant op sturen. Slim en terecht dus dat zij op strategische posities komen, en ook . logisch dat de grootste beroepsgroep in de zorg een steviger vinger in de pap krijgt. Hoe meer verpleegkundigen die handschoen oppakken, en hoe meer besturen in gaan zien dat verpleegkundigen de sleutel tot goede zorg in handen hebben, hoe beter.”

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)