Verpleegkundige Raymond kampt met long covid: ‘Ik was bang om fouten te maken’

  • 9 september 2021
  • Interview
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundige Raymond kampt met long covid

De één knapt na een coronabesmetting weer helemaal op, de ander blijft last houden van klachten. Long covid. Verpleegkundige Raymond (30) kan erover meepraten. Hij werkte op een corona-afdeling en werd eind vorig jaar zelf ziek. Nog steeds is hij niet de oude.

Toen Raymond na vier weken weer voorzichtig aan het werk ging, kreeg hij last van psychische klachten. “Ik droomde regelmatig over de diensten op de covid-afdeling, ervaarde veel angst en had het gevoel dat ik altijd ‘aan’ stond. Dat brak me op een gegeven moment op”, legt hij uit. Ook was de druk om te presteren volgens hem heel hoog. “Ik was bang om fouten te maken.”

Nu - ruim acht maanden later - heeft Raymond nog steeds last van klachten, ook vertoont hij tekenen van PTSS. Hij vertelt hij over de impact van long covid.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)