Vergeet jezelf niet

  • 22 december 2017
  • Blog/Vlog
  • V&VN Algemeen
Inbreng V&VN Bij Zorg Akkoorden Ook In Jouw Belang

Blog van Sonja Kersten

Zelf ga ik af en toe over de grenzen heen van wat eigenlijk goed voor me is. Daar staat tegenover dat ik m’n gedachten soms kan laten afdwalen bij een saaie vergadering of als ik achter m’n bureau zit. In de zorg kan dat niet. Je kunt niet ‘een beetje’ je werk doen met patiënten of cliënten. Wie zorg nodig heeft, rekent op jou. Familie van iemand die stervende is, rekent op jou. Je maakt voor hen het verschil, elke dag weer, op al die kwetsbare momenten. Dat is ook het mooie van het vak.

Aan het einde van dit jaar denk ik aan al jullie reacties (duizenden en duizenden!) op de enquête over de gevolgen van de personeelstekorten. Want het was overduidelijk hoeveel impact de werkdruk heeft op jullie gezondheid en privéleven. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Hier kan niemand omheen… er moet iets gebeuren.’

En echt, er gebeurt ook iets. De samenleving begrijpt dat het zo niet verder kan, dat niemand meer weg komt met uitspraken als ‘we zijn al heel goed bezig’.

Maar ik wil ook een beroep op jullie doen: zorg ook voor jezelf. Je eigen gezondheid, je thuisfront… je hebt het nodig om je professionaliteit in te kunnen zetten, om je energie te kunnen benutten.

Daarom draag ik deze oude hit van Shirley Bassey graag op aan jullie allemaal. Een goede dienst als je werkt met Kerst of Oud&Nieuw, fijne dagen daar omheen, en vooral een heel mooi en veilig begin van 2018.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)