Vandaag opent loket voor nieuwe subsidie zeggenschap in de zorg

  • 9 september 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Actieplanzeggenschap Banner

Op 9 september is het zover: dan start de aanvraagperiode voor de nieuwe subsidie voor zeggenschap & veerkracht in de zorg. Als verpleegkundige, verzorgende, verpleegkundig specialist of begeleider kun je samen met je zorgorganisatie tot en met 23 september een plan indienen bij het subsidieportaal van VWS. En zo 50.000 euro aanvragen om de zeggenschap of veerkracht van jou en je collega’s een flinke boost te geven.

50.000 euro voor meer zeggenschap

De subsidie komt beschikbaar vanuit het ministerie van VWS. Organisaties uit alle werkvelden in de zorg kunnen een plan indienen via het subsidieportaal van VWS. Daarbij geldt: maximaal één subsidieaanvraag per instelling. En alleen aanvragen van 50.000 euro: niet meer, niet minder. De subsidie kan dit jaar aan 255 zorgorganisaties worden toegekend. Zij hebben dan een jaar de tijd om met het project aan de slag te gaan.

Campagne ‘€50.000 Wat zeg je ervan?’

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk zorgorganisaties en zorgprofessionals op de hoogte zijn van de subsidie, is deze week de campagne gestart: ‘€50.000 Wat zeg je ervan?’. Aanjager van deze campagne is het Landelijk Actieplan Zeggenschap & Veerkracht. Dit actieplan (bestaande uit de beroepsverenigingen V&VN en BPSW en de werkgeversorganisaties ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ en VGN) is speciaal in het leven geroepen om de professionele zeggenschap van zorgprofessionals merkbaar te verbeteren en de veerkracht te versterken.

Ondersteuning op maat bij je aanvraag

De aanvraagperiode voor deze subsidie loopt van 9 t/m 23 september 2022. Gedurende deze periode kunnen zorgprofessionals op de website van het Landelijk Actieplan Zeggenschap & Veerkracht terecht voor hulpmiddelen, tips, inspiratie en ondersteuning op maat om tot een goede subsidieaanvraag te komen. Ook worden er verschillende bijeenkomsten, schrijfsessies en vragenuurtjes georganiseerd. Het Actieplan deelt voorbeeldplannen en -aanvragen, waarin duidelijk wordt hoe je een project moet indienen. Ook worden veelgestelde vragen over de subsidieregeling beantwoord. Op deze manier hoopt het Actieplan zoveel mogelijk verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en/of begeleiders te inspireren om een aanvraag in te dienen.

LAZV Post 2 RGB 1080X1080

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)