V&VN: veiligheid hoogste prioriteit

  • 21 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
  • V&VN Algemeen
V&VN: veiligheid hoogste prioriteit (coronavirus, FFP-2 mondmaskers)

Verpleegkundigen en verzorgenden maken zich grote zorgen over de tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers, (desinfecterende) handgels, spatbrillen. Uit heel het land krijgen we daar signalen over. V&VN werkt er dag en nacht aan om te zorgen dat deze signalen terecht komen bij alle partijen die er iets aan kunnen doen. Onder aanvoering van VWS wordt nu alles uit de kast gehaald om voor voldoende beschermende middelen te zorgen. Vandaag kwam de eerste lading van 700.000 in China bestelde FFP-2 mondmaskers binnen in de haven van Rotterdam.

Gerton Heyne, voorzitter a.i. van V&VN: “Dat is goed nieuws. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. We moeten er alles aan blijven doen om te zorgen dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en alle andere zorgprofessionals over voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen beschikken. Er wordt nu ontzettend veel van hen gevraagd. Daar moet tegenover staan dat hun werkgever en de overheid zorgen voor voldoende en adequate persoonlijke beschermingsmiddelen. Die zijn noodzakelijk om veilige zorg te kunnen leveren.”

Let een beetje op elkaar, juist nu

V&VN adviseert verpleegkundigen en verzorgenden de richtlijnen te volgen. Heyne: “Het is van belang dat het werk op een veilige manier gebeurt. Gebruik dus vooral ook je professionele verstand. En let goed op jezelf en op elkaar, juist nu er zoveel van je wordt gevraagd.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd