V&VN tekent mee voor ouderen

  • 8 maart 2018
  • Nieuwsbericht
  • Verzorgenden
V&VN Tekent Mee Voor Ouderen

<strong>V &VN heeft het Pact voor de Ouderenzorg ondertekend, samen met meer dan 30 andere partijen. Inzet: de krachten bundelen om eenzaamheid te doorbreken en goede zorg te leveren, zowel thuis als in het verpleeghuis.

In ons land moeten je waardig oud kunnen worden. Thuis of in een verpleeghuis, maar met goede zorg. Eenzaamheid bij ouderen moeten we gezamenlijk doorbreken. Dat is de bedoeling van minister Hugo de Jonge met zijn Pact voor de Ouderenzorg. Donderdag 8 maart tekenden 35 partijen het pact. Niet alleen de bekende ouderen- en zorgorganisaties, maar ook supermarkten, verzekeraars en bedrijven als KPN. Inzet is namelijk een brede gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van leven van ouderen.

Stap twee: concrete acties

De goede voornemens in het ouderenpact worden uitgewerkt in 3 programma’s: bestrijden van eenzaamheid, langer en met goede zorg thuis kunnen blijven wonen en de verpleeghuiszorg verbeteren. Er zullen concrete acties worden uitgezet, met harde afspraken over invulling en verantwoordelijkheid.

Minister De Jonge ziet dat er al veel gebeurt in de ouderenzorg, maar het kan beter vindt hij. Bovendien zullen we alle zeilen moeten bijzetten, omdat het aantal 75-plussers zal stijgen van 1,3 miljoen nu naar 2,1 miljoen in 2030.

Ouderenzorg verbinden

De vele tienduizenden V&VN-leden die in de ouderenzorg werken, weten als geen ander wat voor ouderen belangrijk is. Zij werken in de nabijheid en maken de kwetsbaarste momenten mee. Zowel thuis als in het verpleeg- of ziekenhuis. V&VN-directeur Sonja Kersten: “Verpleegkundigen en verzorgenden weten als geen ander wat ze bij kunnen dragen aan het verbeteren van de situatie van ouderen. Maar laten we dat vooral ook doen in verbinding met elkaar en niet gekoppeld aan locatie of verblijf.” Juist waar verpleegkundigen en verzorgenden kunnen samenwerken zonder ‘schotten’ in de zorg, geeft dat kwaliteitsverbetering. Een voorbeeld daarvan is de transmurale zorgbrug tussen professionals in het ziekenhuis en de wijk.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)