V&VN: nieuwe bestuursleden gezocht!

  • 2 september 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundigen lopen door ziekenhuis

In de overgang van het huidige interim- naar een vast bestuur is vandaag de werving van nieuwe bestuursleden gestart. De bedoeling is om de komende maanden vier bestuurders te benoemen. Zodra dat is gelukt, zal een nieuwe voorzitter worden geworven. Alice Bakker, lid van de Ledenraad van V&VN: “We zoeken collega’s die stáán voor het vak en voor de beroepsgroep. En die de vernieuwing van onze vereniging verder vorm kunnen geven, zodat de stem van leden zwaarder weegt.”

De belangrijkste opdracht voor het nieuwe bestuur wordt het verder vormgeven aan de vernieuwing en democratisering van V&VN. Het is de bedoeling dat het verenigingsbestuur verzorgenden, verpleegkundigen én verpleegkundig specialisten zo goed mogelijk vertegenwoordigt. Daarom is een belangrijke voorwaarde dat de nieuwe bestuurders zelf werken, of gewerkt hebben als verzorgende, verpleegkundige of verpleegkundig specialist. Bakker: “Het is belangrijk dat al onze leden, én liefst ook al hun collega’s die nog geen lid zijn, zich in V&VN en haar bestuur herkennen.”

Profiel

Van nieuwe bestuursleden wordt onder anderen verwacht dat zij kennis en ervaring hebben met voor V&VN belangrijke thema’s als vakbekwaamheid, leiderschap, zeggenschap, arbeidsmarkt en preventie én met één of meerdere deelsectoren van de zorg.

Ledenraad beslist

De Ledenraad van V&VN zal de sollicitatiegesprekken voeren met de kandidaten én de nieuwe bestuursleden benoemen. Dit zal gebeuren nadat de nieuw gekozen leden van de Ledenraad aangetreden zijn. Zodra de werving van de nieuwe bestuursleden én van een nieuwe voorzitter is afgerond, zal het huidige interim-bestuur, gevormd door Gerton Heyne en Conny van Velden, aftreden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)