Pak je kans op meer invloed op je vak, kom naar de V&VN MeetUps op 12 mei

  • 30 maart 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
MV180830 Venvn AMC T0I0617

De druk op de zorg is hoog en neemt de komende jaren alleen maar verder toe. Er wordt door allerlei partijen nagedacht over oplossingen, maar welke oplossingen zien wij als beroepsgroep zelf? Hoe zorg je er als verzorgende, verpleegkundige of verpleegkundig specialist voor dat er naar je wordt geluisterd? En hoe inspireer je collega's om te delen wat zij vinden en hun invloed uit te oefenen? Meld je aan voor één van de drie V&VN MeetUps over zeggenschap tijdens de Dag van de Verpleging op vrijdag 12 mei en praat mee.

Op 1 juli 2023 wordt zeggenschap bij wet vastgelegd. Eind vorig jaar stemde de Tweede Kamer in met een aanpassing van artikel 3 van de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz). Dat zorgt ervoor dat verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten inspraak moeten hebben in hun organisatie als het gaat om het uitoefenen van hun vak.

Een mooi resultaat, maar wat betekent dit concreet? Hoe verzilver je dat recht in de dagelijkse praktijk in jouw organisatie? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat er naar je wordt geluisterd? En wat heb je daarvoor nodig? In drie verschillende bijeenkomsten op vrijdag 12 mei, tijdens de Dag van de Verpleging, gaan we graag in gesprek over zeggenschap.

Heb jij ideeën over hoe het beter kan in jouw vak, maar weet je niet hoe je dit kunt aankaarten bij anderen? Of ben je lid van de V(V)AR, maar is het lastig om collega’s in beweging te krijgen? Op drie plekken in het land gaan we met elkaar in gesprek over het uitoefenen van invloed. Van de eerste stappen tot het inspireren van collega’s. Voor elke bijeenkomst hebben we een inspirerende spreker uitgenodigd met wie de deelnemers in gesprek kunnen gaan: V&VN-voorzitter Bianca Buurman, Pieterbas Lalleman (lector Leiderschap aan de Fontys Hogeschool) en verplegingswetenschapper Eline de Kok.

MeetUp in Alkmaar met Bianca Buurman

Bianca Buurman (1977) is behalve voorzitter van V&VN, ook hoogleraar Acute Ouderenzorg aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder adviseerde Bianca als Chief Nursing Officer (CNO) de bewindslieden van het ministerie van VWS over verpleegkundige en verzorgende vraagstukken. Ze maakt zich sterk voor meer zeggenschap, ​opleidingsmogelijkheden en loopbaanperspectief voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

Praktische informatie

Locatie: Revalidatiecentrum Magentazorg in Alkmaar (Oudorp)
Datum: 12 mei 2023
Tijd: 14:00–15:15 uur
Prijs: Gratis
Aantal plaatsen: 75
Accreditatie: Wordt aangevraagd

Meld je aan!

MeetUp in Venlo met Pieterbas Lalleman

Pieterbas Lalleman (1975) is verpleegkundige en lector Leiderschap aan de Fontys Hogeschool. Hij promoveerde op het thema verpleegkundig leiderschap en werkte mee aan meerdere onderzoeken rondom zeggenschap. Ook is hij voorzitter van het Historisch College FNI van V&VN en weet hij veel over de geschiedenis van het vak. Pieterbas is een spreker die zorgprofessionals op inspirerende wijze laat nadenken over hun eigen rol bij zeggenschap.

Praktische informatie

Locatie: VieCuri Medisch Centrum in Venlo
Datum: 12 mei 2023
Tijd: 10:00–11:15 uur
Prijs: Gratis
Aantal plaatsen: 50
Accreditatie: Wordt aangevraagd

Meld je aan!

MeetUp in Boxtel met Eline de Kok

Eline de Kok (1990) is verpleegkundige en verplegingswetenschapper. Ze werkt in haar promotieonderzoek REBELV (Rebelse, Excellente, Bevlogen en Energieke Leiders binnen de Verpleegkunde studie) aan het beter begrijpen van rebels verpleegkundig leiderschap. Hoe kan dit worden gestimuleerd? Eline wil andere verpleegkundigen inspireren om de cliënttevredenheid altijd centraal te zetten door níet altijd aan de vaste structuur en processen vast te houden, maar buiten kaders te denken.

Praktische informatie

Locatie: Zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel
Datum: 12 mei 2023
Tijd: 11:15–12:30 uur
Prijs: Gratis
Aantal plaatsen: 50
Accreditatie: Wordt aangevraagd

Meld je aan!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)