V&VN Magazine: Vrouw met speciale bijlage 'Hoe nu verder na Wet BIG-II?'

  • 14 oktober 2019
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen
Banner Magazine
201906 Cover Mag

Wat betekent het voor een beroep als negentig procent van de professionals vrouw is? Hoe is het om in de zorg te werken terwijl je de ene na de andere opvlieger hebt? En waarom wordt een hartaanval bij vrouwen vaak miskend als stress? In deze editie van V&VN Magazine vakvrouwen én -mannen aan het woord over het thema vrouw. 

In dit nummer 

Zoek de verschillen: m/v
Mannen vormden lange tijd de ‘standaardmens’ in de gezondheidszorg. Met alle gevolgen van dien: vrouwen kregen vaak een verkeerde diagnose en behandelingen sloegen bij hen niet aan. Tijd voor personalized medicine, voor vrouwen én mannen. ➝ Lees dit artikel.

‘Soms vergeten ze dat ik een man ben’
De enige man of vrouw op je afdeling, hoe handhaaf je je dan? Meer gemengd zou beter zijn, merken Fried, Ina en Vincent. ➝ Lees het interview met Vincent.

Genoeg bedden, te weinig mensen
Ook op obstetrieafdelingen is personeelstekort aan de orde van de dag. Twee verpleegkundigen over nee moeten verkopen aan een vrouw die moet bevallen. “Dat druist in tegen alles waar je in de zorg voor staat.” ➝ Lees dit artikel.

Zweten tot in je knieholtes
Verpleegkundigen en verzorgenden aan het woord over werken in de zorg terwijl je in de overgang bent. Spoiler: dat is niet altijd makkelijk! 

‘Ik verblik of verbloos niet’
Sociaal verpleegkundige Els over werken in een rauwe wereld: die van prostituees. 

Wat weet jij van gynaecologie?
Doe de test! 

Bang voor de bevalling
Weleens gehoord van tokofobie? Obstetrieverpleegkundige Sanne legt het uit wat het is en welke rol je als verpleegkundige of verzorgende speelt in de behandeling. ➝ Lees het artikel.

En meer!

2019062 Cover Mag

In deze special

Dit wil ik kwijt
V&VN vroeg in de ledenpeiling: is er nog iets wat je kwijt wilt? Een greep uit de reacties. “Steun ons! Sta achter ons! Vecht voor ons!” 

‘Laat huidig personeel met rust’
Vier verpleegkundigen en afdelingsbestuursleden over de hete zomer van 2019. 

‘Een wetsvoorstel waar ik het helemaal niet mee eens was’
Een interview met Niels Jacobs, die optrad als woordvoerder van Actiecomité BIG-II in de overgang. “De afgelopen maanden waren een krankzinnige achtbaan.” 

‘Wat ik erg vind, is de verwijdering’
Hoogleraar Bianca Buurman is duidelijk: de eenheid moet terugkeren. 

En meer…

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)