V&VN Magazine: Vies

  • 6 juni 2018
  • V&VN magazine
  • V&VN Algemeen
Banner Magazine
201804 Cover Mag

Een heerlijk nummer vol vieze verhalen van V&VN-leden en veel aandacht voor goede (hand)hygiëne.

In dit nummer:

Hygiëne in cijfers
Meer dan 1.500 verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten werkten mee aan de ledenpeiling van V&VN over hygiëne. Wat blijkt? We nemen aardig wat hygiënemaatregelen, behalve als het om de smartphone gaat.

Trek gewoon die handschoen aan!
Antibioticaresistentie is een groeiend probleem. Met een goede handhygiëne valt misschien niet alle ellende te voorkomen, maar wel veel.

Vies, viezer, viest
V&VN-leden doen een boekje open over de vieste ervaring die ze op het werk hebben meegemaakt. Iedereen heeft er wel één en daar mag best eens over gepraat worden.

Vier uur douchen, maar geen schoon gevoel
Verpleegkundig specialist ggz Janine Prinssen werkt met mensen met smetvrees.

Wat weet jij van wondzorg?
Doe de test!

Tot de nok toe vol met spullen
Voor zijn opleiding tot verpleegkundig specialist deed Frans Thomas onderzoek naar hoarding, een psychiatrische stoornis waarbij mensen grote problemen hebben met het weggooien van spullen.

‘Kees voelde zich vies en besmettelijk door de isolatie’
Adviseur verpleegkundige zorg Monique Schut pleit voor een menselijker aanpak bij cliënten die vanwege hygiënemaatregelen in isolatie moeten.

En nog veel meer …
Vrijdag 8 juni bij alle leden in de brievenbus.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)