V&VN Magazine: Schuld

  • 26 juli 2018
  • V&VN magazine
  • V&VN Algemeen
Banner Magazine
201805 Cover Mag

Een collega die te maken kreeg met een tuchtrechtzaak vertelt in dit nummer openhartig over zijn ervaring. Nodig, omdat het goed is om van fouten te leren. Maar ook moedig, omdat het er stevig inhakt als je zelf met tuchtrecht te maken krijgt. Daarom in dit nummer van V&VN Magazine veel aandacht voor tuchtrecht: aangrijpende ervaringen, een schrijnende zaak, een tuchtrechttoets en de feiten over tuchtrecht op een rij.

In dit nummer

‘Alsof ik een crimineel was’
Aangeklaagd worden en moeten verschijnen voor de tuchtrechter. Het is de nachtmerrie van menig verpleegkundige. Het overkwam Martin, nadat een patiënt tijdens zijn dienst was overleden.

Alles over tuchtrecht
De feiten op een rij.

Geen berouw
Als lid van het tuchtcollege kreeg verpleegkundige Jan Mulder te maken met een wijkverpleegkundige die zich respectloos gedroeg naar patiënten.

Wat weet jij van tuchtrecht?
Doe de test!

‘Ik voelde me altijd schuldig’
Verzorgende Marianne kreeg bijna een burn-out in haar vorige baan, waar te weinig personeel was om goede zorg te leveren.

Eén op de twintig ouderen wordt mishandeld
Soms heb je vermoedens, maar hoe herken je ouderenmishandeling nou echt?

‘Bij kindermishandeling is iedereen slachtoffer’
Ambulanceverpleegkundige Pim Goddijn werkte mee aan de Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.

Onschuldig
Om nooit te vergeten: de zaak Lucia de B.

‘Waarom iemand vastzit speelt geen rol’
Petra Huisman is justitieel verpleegkundige

‘Van gedwongen opname wordt iemand niet per se beter’
Twee vers aangenomen wetten moeten ervoor zorgen dat gedwongen opname kan veranderen in verplichte zorg aan huis. Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Nandl Lokhorst legt uit waarom en wat er verandert.

En nog veel meer…
V&VN Magazine ligt vrijdag 27 juli bij alle leden in de brievenbus.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)