V&VN Magazine: Roeping of loopbaan?

  • 23 maart 2018
  • V&VN magazine
  • V&VN Algemeen
201802 Cover Mag

In dit nummer:

De grote carrière-peiling
Meer dan 2100 verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten werkten mee aan de ledenraadpleging van V&VN. Alles over salaris, ambitie en carrièremogelijkheden. 

Slimme stappen
De stapelaar, de zij-instromer, de eigenbaas, de herintreder. Vier verpleegkundigen en verzorgenden laten zien dat de zorg het vak van de mogelijkheden is.

Zo onderhandel je over salaris
20 onderhandelingstips van verpleegkundigen en verzorgenden.

Op naar de 67!
Hoe bereid je je goed voor om je pensioen te halen?

Waarom verlaten jonge mensen het vak?
Welke dromen en teleurstellingen bepalen of studenten en verpleegkundigen doorgaan of het vak verlaten? Yvonne ten Hoeve deed onderzoek.

Carrière maken is kansen pakken
Ariane van Wamel, Nursing Liaison Officer bij Spaarne Gasthuis: "De tijd is voorbij dat de verpleegkundige lijdzaam blijft afwachten. Blijf kansen zien en pak ze ook!"

Wat weet jij van de beroepsprofielen? Doe de test! 
  
BIG-II quiz

Ziet mijn baas de meerwaarde?
"Werkgevers, beloon betrokkenheid en nieuwsgierigheid en behoud zo je mensen." Verpleegkundige Eline de Kok schreef er een column over.

'Er is amper sprake van talentmanagement'
Interview met Chief Nursing Officer Marieke Schuurmans over ontwikkelen, carrièreperspectieven en de toekomst van het beroep. "Ben je werknemer of professional?"

Burn-out laat blijvende sporen achter
Arboverpleegkundige Marijke Roseboom over de donkere kanten van carrière maken.

Student volgt client
Twee hbo-v-studenten liepen een ketenstage in de zorg. Niet de zorginstelling, maar de weg van de kwetsbare oudere in de zorgketen is leidend. "Ik heb breder leren kijken."

En nog veel meer…

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)