V&VN Magazine: Leren

  • 7 februari 2019
  • V&VN magazine
  • V&VN Algemeen
Banner Magazine
201901 Cover Mag

Een leven lang leren is belangrijk om je vak naar het hoogste niveau te krijgen, maar ook om ervoor te zorgen dat jij je vak met trots én plezier kunt blijven uitoefenen. In deze editie van V&VN Magazine vertellen zorgprofessionals over hun dromen, ambities en briljante mislukkingen. Verder veel (alternatieve) manieren om je kennis op peil te houden.

In dit nummer

Lang leve de blunder
Van faalbijeenkomsten tot fuck-up nights, het delen én leren van blunders is helemaal hip. Ook verpleegkundigen en verzorgenden delen massaal hun #faal-moment waar ze tóch veel van geleerd hebben.

‘Ik kom er wel’
De komst van de nieuwe beroepsprofielen kan voor jou als zorgprofessional nieuwe deuren openen. Elisabeth, Hermien en Anita vertellen over de kansen die zij zien en over hun dromen en ambities.

Zo kun je óók leren
Denk jij bij leren automatisch aan flinke stapels boeken en lange dagen in de schoolbanken? Ook op deze manieren ontwikkel je vaardigheden en spijker jij je kennis bij.

Goed indiceren in de wijk
Nu mensen met complexe zorgvragen veel langer thuisblijven, is indiceren in de wijk belangrijker dan ooit. Intercollegiale toetsing verhoogt de kwaliteit van indicaties. “Ook al heb je nog zoveel ervaring, indiceren doe je niet ‘zomaar’.”

‘Ik riep: “Ik ga nooit meer studeren!”’
De combinatie van een studie, een baan in het ziekenhuis én een jong gezin is best pittig. Zeker als je perfectionistisch bent. Verpleegkundig specialist in opleiding Maaike (op de cover) weet er alles van.

Stilgeboren
Ook gebeurtenissen in je privéleven kunnen je wijzer en beter in je werk maken. Dit merkte Roel Salden, verpleegkundig specialist ggz in de kinder- en jeugdpsychiatrie, toen hij tijdens een intakegesprek ontdekte dat de ouders van het meisje dat hij zou gaan behandelen hun eerste kind verloren na een voldragen zwangerschap. “Ik wist wat een enorm verdriet zoiets met zich meebrengt.”

‘Ik had niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden’
Petra verruilde de bloemzaak waar ze jarenlang werkte voor een carrière als verzorgende IG in de gehandicaptenzorg.

Voor één keer fijn om een nummer te zijn
Verpleegkundige Sabine is het honderdduizendste lid van V&VN. Daarom werd ze op haar werk in het zonnetje gezet en vertelt ze in V&VN Magazine haar verhaal. “Ik werd gezien, daarom was ik zo in het hart getroffen.”

Koploper
Highcare-verpleegkundige Dylan heeft een bijzondere interesse voor nieuwe medische apparaten die hij kan inzetten in de highcare-zorg aan patiënten thuis. Een van die apparaten is de midline, voor het plaatsen van een infuuskatheter met behulp van een mobiel echoapparaat.

Wat voor leertype ben jij?
V&VN maakte een test waarmee je inzicht krijgt in welke types je op de werkvloer kunt tegenkomen. Waarin blink jij uit? Welke voorkeur heb jij? En wat kun jij van je collega’s leren? Bekijk de vijf types en ontdek welk type jij zelf bent.

En nog veel meer…

V&VN Magazine ligt op vrijdag 8 februari bij alle leden in de brievenbus.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)