V&VN Magazine: Hoeveel invloed heb jij?

  • 26 april 2018
  • V&VN magazine
  • Kwaliteitsregister
  • V&VN Algemeen
Banner Magazine
201803 Cover Mag

“Waarom ik ambassadeur voor mijn vak ben geworden? Ik merkte dat ik al ambassadeur wás. Dat is elke verpleegkundige of verzorgende!”, zegt jeugdverpleegkundige Annemieke Korver (cover) in het nieuwe V&VN Magazine over ‘invloed’. Gelijk heeft ze: wie kan het beter zeggen dan de beroepsgroep zelf? Het is nog niet overal goed geregeld, maar langzaamaan ontstaan er steeds meer initiatieven van verpleegkundigen om mee te denken en mee te beslissen.


In dit nummer: 

Ambassadeurs van het vak
Joris, Tamara en Sylvia komen op voor hun vak in hun organisatie en in de buitenwereld. Een verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist over invloed, krachten bundelen en hun liefde voor het vak.

Meedenken en meebeslissen
Als verpleegkundige of verzorgende ervaar je vaak weinig invloed op het zorgbeleid. Hoe zorg je nu dat de grootste beroepsgroep in een zorgorganisatie écht gehoord wordt? Twee mooie voorbeelden laten zien dat het anders kan.

“In Amerika praten ze met verpleegkúndigen over verpleegkunde”
Volgens de jonge, ambitieuze verpleegkundige Rianne van Melzen kunnen we een voorbeeld nemen aan de Amerikanen. “Verpleegkundigen staan in hoog aanzien in Amerika.”

Hoe staat het met jouw invloed?
Doe de test en ontdek hoe politiek behendig je bent!

Dwars door muren heen
Tim van Nesselrooij zette als verpleegkundig specialist een pilot op poten waarbij de psychiatrische zorg naar de patiënt toe komt, wáár in het ziekenhuis die patiënt ook ligt.

Draag bij aan kennisagenda wijkverpleging
Sámen met verpleegkundigen en verzorgenden in de wijk ontwikkelt verpleegkundige en verplegingswetenschapper Nienke Bleijenberg een kennisagenda wijkverpleging.

Pioniers
Opgelucht en uitgelaten: de klas van 2018. De eerste lichting hbo-v-studenten (deeltijd) opgeleid volgens het opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020.

“We kunnen hier geen verbandje opplakken”
Cynda Rushton, hoofd van de School of Nursing èn verpleegkundige, wil de ‘morele weerbaarheid’ van verpleegkundigen vergroten. Om zo te voorkomen dat ze een burn-out krijgen of het vak verlaten. Eind mei is ze in Nederland voor de Anna Reynvaanlezing.

Beste leerling-verzorgende van Nederland
“Ik ben onzeker, terwijl ik het Nederlands kampioenschap verzorging heb gewonnen. Laureen Holthuis won de Skills Heroes.

Onder invloed
Waar moet je op letten bij patiënten of cliënten met een drugsverslaving? De laatste inzichten uit de nieuwe richtlijn.

Dit en nog veel meer in het nieuwe V&VN Magazine. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)