V&VN: goede psychische begeleiding van levensbelang

  • 30 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
Psychische Hulp Tijdens De Coronacrisis

Een groeiende stroom patiënten, lang en hard werken, gevoelens van machteloosheid, zorgen over de beschikbaarheid van mondmaskers en tests. In de coronacrisis hebben veel verpleegkundigen en verzorgenden last van emotionele overbelasting. Bianca Buurman, hoogleraar en CNO (adviseur verpleging & verzorging voor het ministerie van VWS), vanochtend in de Volkskrant: “De signalen zijn zorgelijk”.

Voor V&VN is het cruciaal dat er goede psychische begeleiding komt in alle sectoren. Dus naast de ziekenhuizen ook in de wijkverpleging, het verpleeghuis, de GGD, de GGZ en de gehandicaptenzorg. Tijdens, maar ook na de coronacrisis, moet er alle aandacht en ondersteuning zijn voor verpleegkundigen en verzorgenden met psychische klachten.

V&VN en de branchepartijen zijn met het ministerie van VWS in gesprek over de acties die hiervoor nodig zijn. Naast ondersteuning van zorgprofessionals door hun werkgever gaat het onder meer om een landelijk telefoonnummer voor zorgverleners die hun hart willen luchten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)