V&VN Ambulance: stel behandeling ambulancewet uit

  • 19 juni 2020
  • Nieuwsbericht
  • Ambulancezorg
ANP Ambulance
Foto © Robin Utrecht (ANP)

Eind mei heeft het kabinet het voorstel voor de Wet Ambulancevoorzieningen naar de Tweede Kamer gestuurd. De verwachting was dat de parlementaire behandeling dit najaar zou zijn. Dat wordt echter volgende week al. Jan Hoefnagel, voorzitter van de afdeling V&VN Ambulancezorg: “We hebben met zijn allen maandenlang keihard gewerkt en waren net aan het bijkomen. Tijdens de strijd tegen corona hadden we wel wat anders aan ons hoofd dan een wetsvoorstel. Daarom roepen we kabinet en Kamer op de behandeling van de wet tot na de zomer uit te stellen. Geef de collega’s de kans bij te komen en zich in de wetstekst te verdiepen. Haastige spoed is alleen goed op de ambulance.”

De afgelopen weken heeft een zesde van alle ambulanceverpleegkundigen een petitie getekend met de oproep om te regelen dat de term ambulancezorgprofessionals, zoals deze momenteel in het wetsvoorstel wordt gebruikt, wordt vervangen door de term ambulanceverpleegkundige. Hoefnagel: “Als zo veel collega’s zich in zo korte tijd uitspreken, is er maar één conclusie mogelijk: neem meer tijd om naar de stem van alle ambulancecollega’s te luisteren. We willen we de zomer benutten om met alle 6.000 collega’s in het land het gesprek aan te gaan over het wetsvoorstel dat er nu ligt. Geef ons die kans. Het gaat om óns vak.”

Twitter-spreekuur Ambulancezorg

De afdeling Ambulancezorg van V&VN houdt vandaag (vrijdag 19 juni) spreekuur op Twitter tussen 13.30 en 14.30 én op maandag 22 juni tussen 10.00-12.00. Volg ons op @venvn_ambulance. Hoefnagel: “We horen ook graag van alle collega’s hoe zij het gesprek over het wetsvoorstel willen voeren. Laat weten waar je behoefte aan hebt!”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)