Uitzending van Het Klokhuis over de wijkverpleegkundige

  • 24 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Klokhuis Wijkverpleegkundig Werk Op Televisie

Wat doet een wijkverpleegkundige? Die vraag is donderdagavond 23 november uitgebreid beantwoord in Het Klokhuis, een informatief jeugdprogramma op NPO Zapp.

De uitzending stond volledig in het teken van de wijkverpleegkundige. Presentatrice Janouk Kelderman liep mee met twee zorgverleners. Ook ging ze op bezoek bij studenten op de Hogeschool van Amsterdam. Daar leerde ze over vitale functies en oefent op robotpatiƫnten.

"Wat een geweldige uitzending van Het Klokhuis over de wijkverpleging en de hbo-v-opleiding!", reageert V&VN-voorzitter Bianca Buurman. "Zo belangrijk voor de beeldvorming over ons mooie vak en om jongeren al vroeg in aanraking te laten komen met het verpleegkundig beroep. En juist de wijkverpleging wordt in de komende jaren nog belangrijker, dus goed om dit ook in beeld te brengen."

Kijk hier de uitzending terug

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)