Uitslag enquête vakbekwaam indiceren

  • 27 juli 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
3D8A0663

In april van dit jaar heeft V&VN een enquête gehouden onder wijkverpleegkundigen over aantoonbaar vakbekwaam indiceren. Deze is ingevuld door ruim 500 deelnemers, zowel V&VN-leden als niet-leden.

In de enquête zijn vragen gesteld over vier concept uitgangspunten voor aantoonbaar vakbekwaam indiceren, voorgesteld door de  expertkring indiceren en intercollegiale toetsing. De uitkomst laat zien dat twee van de vier punten op steun kunnen rekenen. Maar het uitgangspunt dat een wijkverpleegkundige minimaal 24 uur per week moet werken om aantoonbaar vakbekwaam te indiceren, heeft onvoldoende steun. Ook zijn kritische opmerkingen gemaakt over het volgen van intercollegiale toetsing.

De expertkring stelt dat de twee punten zonder voldoende steun nader moeten worden bekeken. Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij deze expertkring kan zich aanmelden bij wijkverpleegkundigen@venvn.nl.

Lees hier de gehele uitslag

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd