Twee lintjes voor Petrie Roodbol en Jan Mulder

  • 26 april 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
20190426 Koninklijkeonderscheiding

We zijn trots op Petrie Roodbol en Jan Mulder! Op vrijdag 26 april kregen Petrie Roodbol (hoogleraar Verplegingswetenschappen) en Jan Mulder (V&VN-adviseur) een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Petrie werd onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Jan als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Petrie Roodbol had niet verwacht dat zij vandaag een Koninklijke onderscheiding zou ontvangen en was dan ook blij verrast toen ze werd opgewacht door haar collega's. Burgemeester Peter den Oudsten hield in het stadhuis van Groningen een mooie toespraak. Ze is vanaf eind jaren ’90 een onophoudelijk pleitbezorger geweest van onder andere de positie van de nurse practitioner, een nieuw beroep dat later in artikel 14 van de Wet BIG is opgenomen als verpleegkundig specialist.

Ook onze collega Jan Mulder was blij verrast en ontving vandaag een Koninklijke onderscheiding. Jan is verpleegkundige, lid-beroepsgenoot van het tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Groningen en adviseur V&VN. Vooral zijn inzet voor het tuchtcollege wordt gewaardeerd.

Hartelijk gefeliciteerd namens V&VN!

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)