Te weinig tijd voor preventie in de eerste lijn

  • 12 december 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
51A2482

Zorgprofessionals in de eerste lijn hebben te weinig tijd om met preventie aan de slag te gaan. Dat staat in een brief van acht zorgorganisaties aan de Tweede Kamer, waaronder V&VN. Ook ActiZ, InEen, KNGF, KNMP, KNOV, LHV en NHG ondertekenden de brief. Op woensdag 14 december staat het Commissiedebat Leefstijlpreventie op de agenda. 

De zorgorganisaties pleiten voor meer structurele aandacht voor preventie. “Momenteel ontbreken tijd en ruimte bij eerstelijnsprofessionals om met preventieve activiteiten en innovatie aan de slag te gaan. Terwijl we nu juist een verandering in denken en doen moeten realiseren: van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag”, schrijven de organisaties in de brief. “Investeren in preventie is cruciaal om de kwaliteit van zorg te behouden, en de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!