Wijs je werkgever op subsidie voor projecten wijkverpleging

  • 20 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Wijk

Werk je in de wijkverpleging en is jouw organisatie bezig met thema’s als meer samenwerking, minder administratieve lasten en meer intervisie en intercollegiale toetsing? Wijs je werkgever dan op de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW). Voor zorginstellingen die wijkverpleging verlenen volgens de Zorgverzekeringswet is er namelijk financiële hulp beschikbaar om projecten voor nieuwe werkwijzen en verbeteringen in gang te zetten.

De overheid heeft in totaal 114 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze regeling in 2021 en 2022. Het aanvragen van subsidie kan van 3 mei tot 30 juni 2021. Voor die tijd kunnen organisaties een quickscan invullen om te zien of een project op subsidie kan rekenen. Per activiteit kan een organisatie minimaal 25.000 en maximaal 250.000 euro aanvragen. Het geld is deels te gebruiken om medewerkers vrij te maken en externe capaciteit en deskundigheid in te huren.

Klik hier voor meer informatie, voorwaarden en voorbeelden van activiteiten die in aanmerkingen komen voor subsidie.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)