Stilte in de zorg na overlijden Melanie

  • 30 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Flower 100263 640
Foto ter illustratie © Canva

Verpleegkundig specialist Melanie, lid van V&VN, is donderdag 2 mei herdacht tijdens twee minuten stilte. Zij overleed vorige week aan de gevolgen van een steekincident bij ggz-instelling Mondriaan in Heerlen.

Op vele plekken in het land legden zorgprofessionals om 14.00 uur het werk neer om Melanie te eren, zoals ggz-instelling Mondriaan had gevraagd. Ook zorgminister Conny Helder steunde deze oproep. Op LinkedIn schreef ze: “Een zorgplek moet altijd veilig zijn, voor iedereen.”

Mondriaan liet in een verklaring weten: “Melanie’s toewijding aan onze cliënten en haar passie voor de zorg waren indrukwekkend. Haar dood herinnert ons aan de kwetsbaarheid van ons werk, maar ook aan de kwetsbaarheid van degenen voor wie wij zorgen. Laten we ons samen blijven inzetten voor een wereld waarin iedereen veilig is – onze medewerkers, onze cliënten en onze samenleving als geheel. We eren Melanie door op 2 mei om 14.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen. En door te blijven streven naar een wereld waarin liefde, zorg en mededogen altijd overwinnen.”

V&VN heeft de afgelopen dagen zorgvuldig overleg gehad met de ggz-instelling en de Verpleegkundige Adviesraad van Mondriaan. V&VN-voorzitter Bianca Buurman. “Onze beroepsvereniging leeft intens mee met de familie, vrienden en collega’s van Melanie.”

Melanie (39) raakte maandag 15 april gewond bij een steekincident op haar werk. Ze overleed dinsdag 23 april aan haar verwondingen in het ziekenhuis. “In de zorg moet iedereen zich veilig voelen en veilig kunnen werken”, benadrukte Buurman vorige week op LinkedIn. “Het is vreselijk dat Melanie dit is overkomen.”

Woensdag 1 mei heeft de uitvaart van Melanie onder grote belangstelling plaatsgevonden.

(Dit is een geactualiseerde versie van een eerder nieuwsbericht)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)