Wie wint de Anna Reynvaan Praktijkprijs? Stem mee!

  • 28 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Ouderenzorg_man_handen_bed

Drie projecten maken kans op de Anna Reynvaan Praktijkprijs, een prijs voor het beste verpleegkundige initiatief om patiëntenzorg te verbeteren. Een jury heeft drie inzendingen uitgekozen: Wijk-up call, Post-IC dagboek en GEM-team op de SEH. Welk project krijgt jouw stem?

Als lid van V&VN bepaal je mee welk project er met de winst – en een bedrag van 5.000 euro – vandoor gaat. Tot en met woensdag 5 mei kun je je stem uitbrengen. Hieronder zie je de pitch-video’s van de genomineerden op een rij.

Wijk-up call

Een project waar innovatief onderwijs en kwaliteit van zorg samenkomen. Het draait om (leren) samenwerken tussen meerdere zorgverleners, vanuit één visie en zorgplan, voor betere ouderenzorg in Amsterdam-Zuidoost. Ook is het een plek voor het opleiden van zorgprofessionals van de toekomst.

Door: o.a. (ex)studenten, docenten Verpleegkunde/Ergotherapie en verpleegkundigen van stichting de WijkKliniek (onderdeel van Cordaan).

Post-IC dagboek

Een digitaal persoonlijk dagboek, de vervanger van de papieren versie, is een innovatie op de IC-afdelingen. Het maakt het voor naasten makkelijker om contact te maken met hun dierbare op de IC. De implementatie van het dagboek is een concrete interventie, die tegemoetkomt aan persoonsgerichte zorg.

Door: IC-verpleegkundigen Margo van Mol (Erasmus MC in Rotterdam) en Brenda Sleven (Catharina Ziekenhuis in Eindhoven) en verpleegkundig onderzoeker Crista Leerentveld (Isala Ziekenhuis in Zwolle).

GEM-team op de SEH

Een project waarbij de patiënt, als het een kwetsbare oudere op de spoedeisende hulp (SEH) betreft, mede door het Geriatric Emergency Medicine (GEM)-team wordt beoordeeld. Door samen te werken met de hoofdbehandelaar is deze kwetsbare oudere snel goed in beeld.

Door: Vera Hogervorst (verpleegkundig specialist AGZ en promovendus acute ouderenzorg) en Annemarieke de Jonghe (geriater) van Tergooi.

De winnaar van de Anna Reynvaan Praktijkprijs wordt bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Anna Reynvaanlezing, een digitale bijeenkomst op woensdag 12 mei 2021. Behalve deze prijs, worden ook de Wetenschapsprijs en de Studentenprijs uitgereikt. Lees hier meer over de bijeenkomst en hoe je je kunt aanmelden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)