Sta stil bij de zorg op de Dag van de Verpleging

  • 9 mei 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Ik Sta Stil Bij De Zorg 2

Ik sta stil bij de zorg….’ Dat is dit jaar het thema van de Dag van de Verpleging op 12 mei. Beroepsvereniging V&VN roept haar 100.000 leden, maar ook alle andere verpleegkundigen en verzorgenden die dag op om stil te staan bij het werk dat ze doen. Ook degenen die níet in de zorg werken, vragen we om stil te staan en ervaringen te delen. Vier bijzondere bekende Nederlanders deden dat al, met een videoboodschap. Anita Witzier trapt vandaag af, gevolgd door Erica Terpstra en Maarten van der Weijden. Zondag 12 mei, op de Dag van de Verpleging, heeft Mark Rutte een persoonlijke boodschap.

Even stoppen met hollen en de tijd nemen om na te denken, te reflecteren op wat je doet en wat dat betekent voor je patiënten of bewoners. Dat is waar de circa 350.000 verpleegkundige en verzorgende professionals in ziekenhuizen, GGZ, wijkverpleging, verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, op militaire missies, ambulances, jeugdzorg of gevangeniszorg vaak niet aan toe komen. Directeur van V&VN Sonja Kersten: “Juist dát gunnen we al die mensen die samen 24 uur per dag doorgaan. Reflectie. Sta maar eens stil bij wat je betekent voor die ander, zie wat je toevoegt aan de levens van mensen op hun meest kwetsbare momenten…En wees daar alsjeblieft trots op! Ik heb het zelf ervaren tijdens periodes met operaties vanwege ernstige gewrichtsklachten: verpleegkundigen en verzorgenden waren er voor me, altijd. En ze zagen mij, níet alleen die knieën of heupen. Dat is ongelooflijk waardevol. Daar willen wij aandacht voor vragen op de Dag van de Verpleging; ze verdienen het.”

Deel je ervaringen

V&VN vraagt mensen die zich betrokken voelen bij de zorg om vanaf vandaag tot en met zondag – de Dag van de Verpleging – om hun ervaringen te delen. Op die manier verzamelen we zoveel mogelijk uitspraken voor alle verpleegkundigen en verzorgenden. Als blijk van waardering én een positieve bevestiging van hun keuze voor dit belangrijke beroep.

Waarom sta jij stil bij de zorg? Doe mee!

Laat zien waarom jij stil staat bij de zorg, of je nou een professional bent of een ‘gewone’ Nederlander. Schrijf je ervaring op als patiënt of als naaste van iemand die van zorg afhankelijk is. Een boodschap voor die éne verpleegkundige of voor alle verzorgenden in de zorginstelling waar je veel komt. Meedoen is simpel: ga naar #ikstastilbijdezorg en vertel waarom je stilstaat bij de zorg en deel je quote via social media.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)