Schaal erbij voor verpleegkundigen en verzorgenden

  • 23 juni 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
3D8A1720

Zorgverleners worden ondermaats betaald. Daarom moeten alle verpleegkundigen en verzorgenden één schaal omhoog in salaris. Hiervoor pleit Gerton Heyne, voorzitter van V&VN in de Telegraaf vandaag: "Zelfs een cliniclown krijgt beter betaald. En die hoeft het niet te doen met één magere keer applaus."

Vandaag stemt de Tweede Kamer over een oproep van PvdA en SP om te zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden in de zorg. Coalitiepartijen hebben dit voorstel eerder geblokkeerd. Gisteren werd ook bekend dat het kabinet zorgverleners die tijdens de crisis extra uren gewerkt hebben, en daardoor toeslagen kwijt raken, niet gaat compenseren. Ook de drie maanden geleden beloofde bonus voor zorgmedewerkers is er nog steeds niet gekomen. 

Heyne spreekt van een bittere pil: "Wel warme woorden, maar daden ho maar. En de verschillen in beloning met andere beroepen van gelijk opleidingsniveau zijn al te groot. Een diëtist of een hr-functionaris in het ziekenhuis begint meteen een schaal hoger dan de verpleging. Een verzorgende komt er met een startsalaris van 2000 euro bruto ook bekaaid vanaf. Als er geen betere beloning komt, blijven er tekorten, blijft de werkdruk hoog en blijven verpleegkundigen en verzorgenden weglopen. Dan houdt het op."

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)