Rowan Marijnissen: ‘Ik zie te veel collega’s vertrekken’

  • 26 augustus 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • Intensive Care
Rowan Marijnissen V&VN Magazine
Foto © Milan Vermeulen

Het lukt ziekenhuizen niet om voldoende IC-verpleegkundigen aan te trekken en te behouden. Rowan Marijnissen, voorzitter van V&VN IC Verpleegkundigen, vertelde hierover in het NOS Achtuurjournaal: “Ik zie te veel collega’s vertrekken. De werkdruk is enorm, fysiek én mentaal. En daar staat te weinig tegenover.”

De vooruitzichten voor het najaar zijn zorgelijk, zegt Rowan: "Het blijft druk. We komen niet op adem. Dus ik houd mijn hart vast. Wat als het virus weer toeslaat? We zitten nu al echt aan de grens van wat we aan kunnen.” Meer mensen opleiden is niet genoeg: "Hét grote probleem is de uitstroom. Dáár moet iets aan gebeuren. En dat kan alleen door het werk aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door betere arbeidsvoorwaarden, maar ook door verpleegkundigen meer zeggenschap te geven. Dat gebeurt onvoldoende.”

Bekijk ook het uitgebreidere interview met Rowan op de site van de NOS. Hier vertelt Rowan wat het werk op de IC zwaar maakt.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)