Problemen in de jeugd-ggz

  • 3 oktober 2017
  • Nieuwsbericht
  • GGZ Verpleegkunde
Jeugd GGZ Jongeren

Een ggz-instelling in Zuid-Limburg stopt binnen enkele weken met de zorg aan een nog onbekend aantal kinderen. De instelling geeft aan dat door gemeentelijke bezuinigingen dezelfde zorg door steeds minder medewerkers geleverd moet worden. Daardoor wordt de werkdruk te hoog. Mondriaan is de tweede instelling in korte tijd die maatregelen neemt.

In het V&VN Magazine vertellen twee verpleegkundig specialisten van Lucertis in de regio Rijnmond over hun ervaringen in de dagelijkse praktijk. Hoe gaat het, nu gemeenten verantwoordelijk zijn voor de jeugd-ggz? “Wachtlijsten waren er altijd al, maar nog nooit zo heftig als nu.” En: “De werkdruk is veel hoger geworden, want mijn werkzaamheden zijn versnipperd over de poli en het wijkteam. Je moet continue schakelen en dus enorm flexibel zijn.”

Lees het hele verhaal van verpleegkundig specialisten Wendy van den Bosch en Emma Verpoorte in V&VN Magazine.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)