‘Preventie en investeren in opleiden zijn de pijlers voor toekomstige ouderenzorg’

  • 23 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Biancaestafette2024

Als ik later oud ben, zie ik mezelf in een soort studentenflat met vrienden die voor elkaar zorgen”, antwoordt V&VN-voorzitter Bianca Buurman op de vraag of ze voor zichzelf al heeft nagedacht over later. Ze is vanaf vandaag te beluisteren in een 'Gesprekstafette', onderdeel van de campagne 'Praat vandaag over morgen'. 

Zeven organisaties denken in de Gesprekstafette na over een toekomstbestendige ouderenzorg. Het concept van de estafette houdt in dat de deelnemende partijen het ‘stokje’ aan elkaar doorgeven door een vraag te stellen aan de volgende organisatie. Vanaf woensdag 24 april neemt Buurman het stokje over van Alzheimer Nederland. Ze geeft in het vraaggesprek antwoord op de vraag van Alzheimer Nederland welke innovaties helpen om goed en langer thuis te kunnen wonen. “Ik ben hoopvol over bepaalde technologieën, maar die zijn niet de heilige graal. Er zitten ook grenzen aan het thuis wonen.”

Buurman vertelt ook dat V&VN maatschappelijke verantwoordelijkheid voelt. “We zien dat de druk op de zorg – en dus ook op onze zorgprofessionals – steeds meer toeneemt door de groeiende groep ouderen de komende jaren. Daarom moet er meer aandacht komen voor preventie aan de voorkant. Preventie die niet alleen gericht is op het individu, maar ook op de omgeving. En er moet blijvend worden geïnvesteerd in opleiden.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd