Praat mee over de toekomst van de wijkverpleging!

  • 25 januari 2018
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Kwaliteitskader_wijkverpleging

Nog voor het er is, zorgt het Kwaliteitskader Wijkverpleging al voor discussie. Zo is Buurtzorg-directeur Jos de Blok kritisch omdat er in het voorstel te weinig aandacht zou zijn voor preventie en het ondersteunen van netwerken rond patiënten.

De partijen die samen bezig zijn met het Kwaliteitskader (VWS, zorgverzekeraars, werkgevers en vanzelfsprekend ook V&VN) vinden die twee dingen juist heel belangrijk en hebben het uitgangspunt dat de inhoud van het werk in de wijkzorg leidend moet zijn. (En dus niet de manier waarop de zorg gefinancierd wordt, wat nu nog vaak bepaalt hoe en wat er gedaan en geregistreerd moet worden). Daarom zijn er al diverse bijeenkomsten geweest met groepen (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden. Het Kwaliteitskader moet namelijk in nauwe samenspraak met de beroepsgroep tot stand komen.

Inbreng belangrijk

V&VN vindt het heel belangrijk dat de inbreng van (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden goed terug te zien is in het Kwaliteitskader dat over enkele maanden definitief wordt opgesteld. Daarom organiseren we in februari opnieuw 3 bijeenkomsten op verschillende plaatsen in het land (zie hieronder). Ben je verzorgende in de wijk of wijkverpleegkundige? Kom dan vooral! Het maakt niet uit of je lid bent van V&VN of waar je werkt. Ben je enthousiast over de manier waarop jouw organisatie het aanpakt? Kom en deel je ervaringen; wie weet hebben straks al je collega’s in het land er plezier van. Wij zorgen voor soep en een broodje!

Aanmelden

Wil je ook meepraten? Meld je dan aan voor een van de drie bijeenkomsten:

  • Maandag 5 februari, bij Djoj, Antony Duyklaan 5 in Rotterdam
  • Maandag 12 februari bij zalencentrum Wilhelmina, Wilhelminaplantsoen 4 in Beilen
  • Donderdag 15 februari, bij De Ambassadeur, Lodewijk Napoleonplein 21 in Eindhoven

De bijeenkomsten starten om 16.00 uur en eindigen om 19.00 uur.

Deze bijeenkomsten zijn inmiddels geweest. Directe links zijn daarom verwijderd.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)