Paul Jansen interim-directeur V&VN

  • 5 november 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Paul Jansen

Paul Jansen wordt per 6 november interim-directeur van V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden. Dat is vandaag door bestuursvoorzitter Gerton Heyne bekend gemaakt. Jansen is de opvolger van Sonja Kersten die begin oktober afscheid nam. De belangrijkste opdracht van Jansen wordt om het bureau van V&VN te begeleiden bij de omslag die de vereniging nu aan het maken is.

Jansen (59) is bedrijfskundige en sinds 1989 werkzaam in de zorg. Begonnen als organisatieadviseur bij het toenmalige Academisch Ziekenhuis Groningen, heeft Jansen de afgelopen dertig jaar brede ervaring opgebouwd als zelfstandig adviseur, verandermanager en interim-manager in de zorg. Op dit moment is het interim-bestuur bezig de strategie en de structuur van de vereniging en het bureau kritisch tegen het licht te houden. De focus van Jansen zal liggen bij rol, taken en functioneren van het bureau.

Gerton Heyne, bestuursvoorzitter V&VN: "De Ledenraad heeft het interim-bestuur de opdracht gegeven om V&VN als vereniging te vernieuwen en de leden nauw daarbij te betrekken. Daar hoort ook bij dat je goed kijkt wat de rol moet zijn van het bureau. Paul is daar zeer geschikt voor. Hij is communicatief sterk en een verbinder, en kent de zorg door en door. Ik ben dan ook blij dat hij ons team komt versterken.”
 
Zodra V&VN medio 2020 de vernieuwing van de vereniging heeft afgerond, zal er geworven gaan worden voor een vaste directeur.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)