Op 21 maart stemmen op een verpleegkundige?

  • 7 maart 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Stemmen

Op 21 maart stemmen op een verpleegkundige? Het kan! V&VN geeft geen stemadvies, maar we zetten wel graag 10 (voormalig) verpleegkundigen en verzorgenden op een rijtje die (politiek) leiderschap tonen. Het is opvallend hoeveel van hen zich inzetten in de lokale politiek. Hieronder slechts een selectie met een doorverwijzing naar hun hele verhaal plus campagneposter.

Ria de Korte-Verhoef

Docent verpleegkunde Ria de Korte-Verhoef is kandidaat raadslid voor het CDA in de gemeente De Ronde Venen. “Mijn leus is: stem op een verpleegkundig met hart voor de zorg!”

Ferenc Koolen

Ferenc Koolen is verbinder bij zorginstelling Savant Zorg en kandidaat raadslid voor de VVD in de gemeente Boekel. “Een verpleegkundige observeert heel zorgvuldig. En vanuit een analyse komt de verpleegkundige uiteindelijk tot handelen. Deze competenties zijn ook verbonden met de functie van raadslid.”

Wil van Haalen

Wijkverpleegkundige Wil van Haalen werkt bij zorginstelling Zuidzorg en is kandidaat raadslid voor de PvdA in Eindhoven. “Ik vind dat er meer aan preventie gedaan kan worden. Ook op gemeentelijk niveau waar een grote rol voor zowel de wijkverpleegkundige als de JGZ is weggelegd.”

Caroline Smeets

Caroline Smeets is wijkverpleegkundige bij Careyn en raadslid voor GroenLinks in de gemeente Strijen. “Ik zag dat veel zorgtaken naar de gemeente overgeheveld werden. Als raadslid wil ik in de gaten houden of dit wel het gewenste effect heeft voor de inwoners.”

Hanne Drost

Hanne Drost is niet meer werkzaam in de zorg en raadslid voor de SP in de gemeente Den Haag. “Op mijn 14e jaar ben ik begonnen als verzorgingshulp. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar HBO-v. Het is een heel mooi vak, maar ik zag ook een keerzijde.”

Suzan Kemperman

Suzan Kemperman is wijkverpleegkundige bij zorginstelling Vilent en kandidaat raadslid voor D66 in de gemeente Arnhem. “Ik heb de dossiers zorg en diversiteit. Dit betekent dat iedereen in Arnhem zichzelf moet kunnen zijn, ook in de zorg!”

Monica Anthonijsz-Keizer

Wijkverpleegkundige Monica Anthonijsz-Keizer werkt bij Omring in Den Helder en is kandidaat raadslid voor de PvdA in de gemeente Den Helder. “als wijkverpleegkundige heb ik een groot netwerk. En via dat netwerk hoop ik geïnformeerd te blijven over wat er speelt in de wijk.”

Henk Verreck

ZZP-er Henk Verreck werkt in de thuiszorg en is fractievoorzitter van de PvdA in de gemeente Heerlen. “Ik wil een sociale gemeente verwezenlijken, waarbij er een goede balans is tussen wat de gemeente doet en wat de gemeente van haar inwoners vraagt.”

Friso Raemakers

Friso Raemaekers is verpleegkundige op de spoedeisende hulp en kandidaat raadslid voor D66 in de gemeente Den Haag. “Door met een verpleegkundige bril naar het zorgbeleid te kijken, kan ik een bijdrage leveren aan de zorg.”

Zainab Osman

Verzorgende IG Zainab Osman hoopt dat iedereen gaat stemmen op 21 maart. "Ik wil me inzetten voor een inclusieve samenleving waar ergens bij horen eerder regel is dan uitzondering."

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Gegeven de leeftijd van dit artikel en de persoonlijke paginas van verkiesbare verzorgenden zijn deze links verwijderd. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!