Om tafel bij Bruins: lees hier onze inbreng

  • 6 november 2019
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen
Gertonheyne (1)

Afgelopen maandag schoof onze interim-bestuurder Gerton Heyne aan voor een gesprek op het ministerie van VWS in Den Haag. Begin oktober nam minister Bruins het advies over van verkenner Alexander Rinnooy Kan: er komt geen wet die beroepsdifferentiatie landelijk regelt. Dit had V&VN eerder ook geadviseerd. Bruins nam ook het advies van Rinnooy Kan over om met alle betrokken partijen om tafel te gaan over “aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden en […] goed werkgeverschap." Dat gesprek heeft afgelopen maandag plaatsgevonden.

Gerton Heyne: “Ik was er namens V&VN, naast de werkgevers, de vakbonden en het actiecomité. Zoals ik eerder in mijn blog schreef, is V&VN nog positie aan het bepalen in de discussie over functiedifferentiatie. Dat gaf ik tijdens het overleg ook aan. Eerst samen met de leden bepalen hoe verder, dat is onze belangrijkste prioriteit.”

“Alle partijen aan tafel zien natuurlijk het belang van goede zorg. Ik ben ervan overtuigd dat je dat alleen maar krijgt als je verpleegkundigen in positie zet. Wil je de best mogelijke zorg? Zorg dan goed voor de mensen die die zorg mogelijk maken. Ik steun de stelling van Rinnooy Kan dat de stem van verpleegkundigen op de werkvloer en binnen de leiding van zorginstellingen duidelijker moet worden gehoord. Van groot belang zijn zeggenschap en professionele autonomie voor verpleegkundigen en verzorgenden. En natuurlijk voldoende opleidingsmogelijkheden en kansen om je te ontplooien. De conclusie? Samen verder verkennen welke onderwerpen uit het rapport van Rinnooy Kan we kunnen bespreken. Wordt vervolgd.”

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)