Nieuwe website helpt bij implementatie van eOverdracht

  • 23 augustus 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Nieuwe website helpt bij implementatie van eOverdracht

Wil jij aan de slag met eOverdracht – de nieuwe manier om verpleegkundige gegevens digitaal vast te leggen en over te dragen? Of ben je er al mee bezig en kun je nog wel wat hulp en inspiratie gebruiken? Ga dan naar de nieuwe website samenwerkenaaneoverdracht.nl. Of je nu zorgprofessional, ICT-professional, projectleider of bestuurder bent, hier vind je op één plek informatie, praktische tools en stappenplannen en inspirerende verhalen van organisaties die al bezig zijn met de implementatie van eOverdracht.

 

Direct naar samenwerkenaaneoverdracht.nl.

eOverdracht: goede gegevens voor goede zorg

Samenwerkenaaneoverdracht.nl is een samenwerking tussen V&VN, Zorgthuisnl, ActiZ en VGN. De website ondersteunt iedereen bij een zorgbrede implementatie van de eOverdracht.

Goede gegevens zijn de basis voor goede zorg. Altijd tijdig kunnen beschikken over de juiste informatie in het hele zorgproces zonder overtypen, bespaart tijd en voorkomt fouten. De eOverdracht - een verzameling afspraken over de inhoud en techniek van de digitale verpleegkundige overdracht tussen zorginstellingen - maakt het mogelijk om gegevens van cliënten en patiënten eenduidig vast te leggen. Met een paar klikken kan deze uitgewisseld worden met zorgprofessionals in de hele zorgketen. Zo blijft er meer tijd over voor cliënten en krijgen zij de aandacht en de zorg die ze nodig hebben. De komende jaren wordt de eOverdracht stap voor stap in alle bestaande EPD- en ECD-systemen ingebouwd. Ga jij ook aan de slag met de eOverdracht? Zo werken we samen aan goede gegevens voor goede zorg.  

Nieuwsbericht Illustratie Doe Mee Aan Onderzoek Verpleegkundige Overdracht
  • V&VN Algemeen

Doe mee aan onderzoek verpleegkundige overdracht

Verpleegkundige overdracht kan beter en sneller door niet langer handmatig over te typen en na te bellen, maar elektronisch over te dragen via de eOverdracht. Om de effecten van de nieuwe manier van overdragen scherp te krijgen, doet beroepsvereniging V&VN samen met Bureau InZicht* onderzoek naar de huidige overdracht. Daarbij hebben we de hulp nodig van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!