Nieuwe voorzitter SKILZ: "Het is belangrijk dat we het doel van de gezondheidszorg niet uit het oog verliezen"

  • 16 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Petrie Header
Petrie Roodbol

Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ) verwelkomt Petrie Roodbol als nieuwe voorzitter van het bestuur. Met de komst van Petrie wil SKILZ nog beter het belang van het patiënt-cliëntperspectief onderstrepen.

Petrie Roodbol is emeritus hoogleraar verplegingswetenschappen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Van verpleegkundige tot hoogleraar: Petrie kent alle aspecten van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld als coördinerend hoofdverpleegkundige en manager binnen de zorg. Ook bekleedde ze verschillende bestuursfuncties.

Bij het ontwikkelen van kwaliteitsinstrumenten voor de langdurige zorg combineert SKILZ de nieuwste wetenschappelijke inzichten met de brede ervaring en kennis vanuit het veld en de ervaring van de patiënt/cliënt. Om het belang van dat patiënt-/cliëntperspectief te onderstrepen, heeft SKILZ ervoor gekozen dat de voorzitter van het bestuur juist dat perspectief vertegenwoordigt. 

Gezondheidszorg niet uit het oog verliezen

Waarnemend voorzitter Conny van Velden is blij met de komst van Petrie: “Ze is een heel ervaren, enthousiaste en gedreven zorgprofessional. Ze heeft ervaring opgedaan met de directe patiëntenzorg, management, bestuur, advies, maar is ook goed op de hoogte van onderwijs en onderzoek in de zorg - zowel nationaal als internationaal.

Als vertegenwoordiger van het patiënt-/cliëntperspectief wil Petrie binnen het bestuur van SKILZ de verbinding tot stand brengen tussen het primaire zorgverleningsproces en de organisatie van de zorg.” Petrie: “Het is belangrijk dat we het doel van de gezondheidszorg niet uit het oog verliezen: het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg waar de patiënt/cliënt beter van wordt. In mijn rol zal ik daar ook zeker de nadruk op blijven leggen.” 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!