Nieuwe module maakt cliënten meer zelfredzaam bij compressiehulpmiddelen

  • 23 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
3D8A1720

Samen met zorgverzekeraars en andere beroepsorganisaties heeft V&VN een nieuwe module compressiehulpmiddelenzorg opgesteld, die vanaf heden is opgenomen in het openbaar register van Zorginstituut Nederland. De module geeft wijkverpleegkundigen en andere zorgprofessionals duidelijke richtlijnen bij de inzet van hulpmiddelen bij oedeemtherapie. 

De nieuwe module gaat uit van meer zelfredzaamheid onder cliënten van de wijkverpleging en helpt ze hierbij. “Vroeger kwamen wijkverpleegkundigen meerdere keren in de week langs om te zwachtelen. Daardoor zijn cliënten minder afhankelijk en kunnen wijkverpleegkundigen efficiënter werken”, legt bestuurslid van de V&VN-afdeling Wondexpertise Ata Aydin uit.  

Opname in het register is volgens Aydin een belangrijke stap in de verspreiding van de werkwijze. “Het is een goede manier om goed ontwikkelde modules onder de aandacht te krijgen van wijkverpleegkundigen en huisartsen in heel het land”, zegt hij.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)