Nieuwe groep voormalig verpleegkundigen tijdelijk inzetbaar in de zorg

  • 28 oktober 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
Coronavirus: Intensive Care verpleegkundigen doen PBM aan (Robin van Lonkhuijsen, ANP)
Foto © Robin van Lonkhuijsen (ANP)

Alle hulp is hard nodig”, zegt V&VN bestuurder Conny van Velden. Tijdens de eerste golf hebben voormalig zorgverleners aangegeven te willen helpen door tijdelijk terug te keren naar de zorg. Nu de Nederlandse zorg door corona zo onder druk staat, heeft VWS de voorwaarden voor een tijdelijke terugkeer in de zorg aangepast. Het is nu voor een nieuwe groep voormalig verpleegkundigen mogelijk om tijdelijk terug te keren. Dat maakte VWS op 28 oktober bekend in een kamerbrief.

Voorwaarden waaronder voormalig verpleegkundigen tijdelijk terug kunnen keren naar de zorg
  • De BIG-registratie van de verpleegkundige niet-praktiserend is verlopen na 1 januari 2016 (dit was voorheen 1 januari 2018)
  • Zijn/haar vaardigheid is voldoende aanwezig

In de kamerbrief wordt nadrukkelijk aangegeven dat de inzet van voormalig verpleegkundigen alleen indien noodzakelijk geldt. Het gaat echt om een noodsituatie. Lees hier meer over de voorwaarden.

V&VN heeft speciaal voor voormalig verpleegkundigen en verzorgenden die tijdelijk terugkeren naar de zorg deze handreiking gemaakt. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)