Nieuw systeem intercollegiale toetsing

  • 25 augustus 2022
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

Begin 2022 voerde de RSV een nieuw systeem in voor intercollegiale toetsing. Het nieuwe systeem is een groot succes gebleken, inmiddels staat de teller al op ruim 1.750 moderatoren.

Wat houdt het nieuwe systeem intercollegiale toetsing in?

Voorheen was het nodig om na een intercollegiale toetsing een verslag te maken. Dit verslag voerde je vervolgens op in je portfolio en daar kende je uren aan toe. Met het nieuwe systeem is dit niet meer nodig. Een verpleegkundig specialist uit de toetsgroep treedt op als moderator en ziet toe op de kwaliteit van de toetsing aan de hand van de vastgestelde eisen. Na afloop van de bijeenkomst voert de moderator de bijeenkomst op voor alle deelnemers.

Moet ik nog steeds een verslag maken na een ICT-bijeenkomst?

Het is niet meer nodig om een verslag te maken van de bijeenkomst als deze wordt voorgezeten door een moderator. Via de moderator komt de ICT automatisch in je portfolio terecht. Is er geen moderator aanwezig tijdens de intercollegiale toetsing? Dan is het wél nodig om een verslag te maken. Je kunt het verslag dan, via je portfolio opvoeren in je portfolio.

Hoe word ik moderator?

Als je moderator wil worden volg je een korte e-learning waarin je op de hoogte wordt gebracht van alle eisen van intercollegiale toetsing. Na afronding van deze e-learning ontvang je een bevestigingsmail waarmee je je kunt aanmelden als moderator. In deze bevestigingsmail vind je ook de informatie over hoe je je precies kunt aanmelden. Zodra je aanvraag is goedgekeurd krijg je als moderator toegang tot een extra omgeving in je Mijn V&VN-account, waar je na iedere bijeenkomst de presentie van de toetsgroepleden eenvoudig kan opvoeren.

Waar vind ik de e-learning en meer informatie over intercollegiale toetsing?

Deze informatie vind je op de pagina Opvoeren Intercollegiale Toetsing. Ook is er een brochure beschikbaar waarin alles overzichtelijk op een rij staat.