Minister: éérst overleg met V&VN, werkgevers en bonden over overgangsregeling regieverpleegkundige

  • 26 april 2019
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundigen_ziekenhuis_3

Minister Bruins (VWS) wil pas na overleg met V&VN, werkgevers en bonden een standpunt innemen over de overgangsregeling voor het nieuwe beroep van regieverpleegkundige. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij laat weten dat hij het langverwachte rapport van de commissie Meurs heeft ontvangen

Opdracht aan deze commissie was: adviseer welke verpleegkundige (vervolg)opleidingen toegang zouden moeten geven tot het nieuwe beroep van regieverpleegkundige. De minister wil voor de zomer duidelijkheid bieden over de overgangsregeling.

De boodschap van V&VN is helder: een brede instroom is noodzakelijk om van het nieuwe beroep een succes te maken. Deze boodschap zullen wij ook in het komende overleg met de minister met klem uitdragen.

Wat V&VN wil

Laat niet alleen alle hbo-v opgeleiden, maar ook alle gespecialiseerde verpleegkundigen met een verpleegkundige vervolgopleiding op hbo-niveau zich inschrijven in het register van regieverpleegkundige als zij dat willen. Zo staat het ook in het concept wetsvoorstel BIG II uit december 2017. Geef hun de kans het beroep de komende jaren uit te oefenen en waar nodig aanvullende competenties te verwerven. En check bij herregistratie of iemand daadwerkelijk over de benodigde competenties beschikt.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)