“Met een extra collega in de nacht, hoeven we niet meer bang te zijn”

  • 3 oktober 2017
  • Nieuwsbericht
  • Personeelstekort
  • V&VN Algemeen
Nachtdienst 2

Tientallen medewerkers van zorginstelling de Schutse in Lopik voerden dagenlang actie voor een extra medewerker in de nachtdienst. Zij vonden het onverantwoord dat één medewerker ‘s nachts verantwoordelijk was voor 62 cliënten. AxionContinu heeft laten weten in te gaan op de eisen van het zorgpersoneel. Er wordt extra geld vrijgemaakt voor een tweede nachtdienst en binnenkort worden er ook beveiligingscamera’s en een noodknop geïnstalleerd.

De actie: voor de instelling hadden de medewerkers een tent en een bouwkeet neergezet. Daar sliepen ze afwisselend een nacht.
“We zijn blij met deze extra maatregelen”, vertelt V&VN lid en verzorgende Marry Langerak. “Met een extra collega hoeven we ’s nachts niet meer bang te zijn. Nu kunnen we met twee medewerkers zorg leveren voor drie afdelingen en de aanleunwoningen. Als een cliënt extra zorg nodig had dan moest je voorheen de andere cliënten alleen laten. Soms ook voor langere tijd. En dat is onverantwoord, want dit zijn ook cliënten die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Mijn collega’s en ik willen vooral de beste zorg kunnen leveren. Hopelijk kan dat nu weer. Na de actie is er nu gelukkig weer rust. Ik hoop dat we vanaf nu in gesprek blijven met elkaar om een soortgelijke situatie te voorkomen”, aldus een opgeluchte Marry.

#samenindenacht een feit Bedankt allemaal !!! — Annet Eikendal (@annet_eikendal) 2 oktober 2017

Bekijk ook de uitzending van RTL Late Night

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!