Meedenken over beste personeelssamenstelling verpleeghuiszorg

  • 26 juli 2017
Verzorgende zit naast een cliënt op het bed

Meld je aan als pilotorganisatie

In januari 2017 heeft het Zorginstituut het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vastgesteld. Het bepalen van de beste samenstelling van het personeel in jouw organisatie is één van de onderwerpen van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Om dit verder uit te werken zoeken we nu 40 pilot organisaties. De ervaringen uit deze pilotorganisaties worden gebruikt om een definitieve leidraad verantwoorde personeelssamenstelling voor de verpleeghuiszorg te ontwikkelen. Deze is uiterlijk eind 2018 klaar

Pilot

Het programma Verantwoorde Personeelssamenstelling zoekt 40 organisaties in de verpleeghuiszorg die samen op zoek willen gaan naar de beste personeelssamenstelling. In de pilot gaan we praktische handreikingen en tools ontwikkelen en testen die de zoektocht naar de optimale personeelssamenstelling stimuleren.

Wat levert het op?

Na deelname krijg je een beknopt advies over de implementatie van hoofdstuk 6 Personeelssamenstelling uit het Kwaliteitskader in jouw organisatie. Concreet betekent dit tips en de bevindingen van de projectleiders die de pilot begeleiden. Deze kunnen ook gebruikt worden in het jaarlijkse kwaliteitsverslag van jouw organisatie. In ruil daarvoor vragen we naar jouw ervaringen met de middelen die in de pilot gebruikt worden. Die ervaringen nemen wij mee in vervolgversies.

Aanmelden

Om je aan te melden als pilotorganisatie of meer over het Programma Verantwoorde Personeelssamenstelling te horen, kun je contact opnemen met Ruben Keijser van AEF via telefoon (06 – 10 08 07 67) of e-mail. Zij maken ook de selectie van deelnemende organisaties. Dat gebeurt op basis van de volgende criteria:

  • Grote- èn kleinschalige organisaties
  • Somatiek èn PG/ Type zorgverlening en diversiteit van ‘doelgroepen’
  • >Grootstedelijk èn platteland
  • Experimenterend èn meer traditioneel

Aanmelden kan tot 8 september. Eind september hoor je of jouw organisatie mee kan doen. De pilots starten in de maanden september-november 2017 en eindigen uiterlijk begin 2018. De doorlooptijd is ongeveer 8 weken en de precieze periode wordt samen bepaald.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)