MBO Raad belooft verbetering examens herregistratie

  • 9 april 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Mbo Raad_examens

<strong>Het percentage geslaagden voor het examen herregistratie BIG-register moet omhoog. Scholing en examen moeten goed op elkaar aansluiten en de examens mogen geen fouten meer bevatten. V&VN heeft hierover goede afspraken gemaakt met de MBO Raad, die verantwoordelijk is voor de examens. De komende periode zullen deskundigen vanuit V&VN intensiever adviseren om de kwaliteit van de examens te verhogen.

Na klachten over de examens voor de herregistratie BIG, kwam er landelijke aandacht, onder andere in Nieuwsuur. Ook bij V&VN meldden zich teleurgestelde kandidaten voor het examen. Juist nu is het belangrijk dat verpleegkundigen die terug willen keren in de zorg, op een goede manier geschoold en getoetst worden. V&VN heeft daarom afspraken gemaakt met de MBO Raad.

Intensiever adviseren

V&VN-adviseur wetgeving Nellie Kolk: “We hebben een heel constructief gesprek gehad met de MBO Raad. De komende periode adviseert V&VN de MBO Raad intensief om de scholing en examens te verbeteren. Daar betrekken we verpleegkundigen bij met juridische kennis en kennis op het gebied van scholing. We hebben alle gemotiveerde herintreders hard nodig”.

Klachtenprocedure

Het is nog niet precies duidelijk hoe het nu verder gaat met de klachten die door examenkandidaten zijn ingediend. De klachten worden volgens een vastgestelde procedure afgehandeld door het MBO-samenwerkingsverband (de MBO Raad en de betrokken ROC’s.) V&VN houdt contact met de mensen die ons hebben betrokken bij hun klacht.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!