Maak kans op de Anna Reynvaanprijs

  • 23 januari 2019
  • Nieuwsbericht
  • Academie
  • V&VN Algemeen
MV191120 Venvn Bethem T0I4651

Heb jij het initiatief genomen voor een project dat de patiëntenzorg verbetert? Of ben je student aan de hbo-v en heb je in 2018 een prachtig artikel geschreven over patiënt- en familieparticipatie? Of heb je onderzoek gedaan dat is gepubliceerd en bijdraagt aan concrete verbeteringen van het verpleegkundig handelen? Ding dan mee naar de Anna Reynvaan Praktijkprijs of maak kans op de Studenten- of Wetenschapsprijs.

V&VN vindt het belangrijk dat de rol van verpleegkundigen bij de verbetering van de patiëntenzorg wordt erkend en sponsort daarom de Anna Reynvaan Praktijkprijs en Studentenprijs.

Stuur jouw project of artikel op

De Praktijkprijs is bestemd voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren. Om kans te maken op de Wetenschapsprijs moet je jouw wetenschappelijk publicatie uit 2018 indienden. Stuur tot en met vrijdag 15 maart je inzending voor de Praktijk- of Wetenschapsprijs op en maak kans op € 5.000,- en een sculptuur.

De Studentenprijs wordt uitgereikt voor het beste artikel van een of twee hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing 2019: patiënt- en familieparticipatie. Als jij wint mag je, samen met een andere student, een internationaal verpleegkundig congres bezoeken én krijg je een sculptuur. Je kunt je tot donderdag 11 april inschrijven voor de Studentenprijs. Lees meer over de prijzen, de criteria en het inschrijfproces.

Uitreiking

De uitreiking van de prijzen vindt plaatst tijdens de Anna Reynvaanlezing op donderdag 16 mei in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De lezing over patiënt- en familieparticipatie wordt gehouden door professor Wendy Chaboyer. Haar onderzoeksprogramma was vooral gericht op patiëntveiligheid en verpleegkundige interventies die bijdragen aan de verbetering van zorg van opgenomen patiënten.

Voorafgaand aan de lezing wordt er een speciale genomineerden-bijeenkomst georganiseerd. Voor elke prijs worden drie inzendingen uitgekozen en deze genomineerden mogen dan hun onderzoek, project of artikel presenteren.

Wie is Anna Reynvaan?

Anna Reynvaan (1844 – 1920) was een van de eerste vrouwen die de verpleegsteropleiding van het Witte Kruis volgde. Daarna heeft ze zich actief ingezet voor het beroep. Ze speelde een belangrijke rol bij de oprichting van de eerste beroepsorganisatie van Nederland.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)