Leon van Halder overleden: ‘Leon maakte V&VN zichtbaarder’

  • 29 maart 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen

Leon van Halder, oud-topambtenaar bij het ministerie van VWS en bestuursvoorzitter van het Nijmeegse Radboudumc, is afgelopen woensdag overleden.

Van Halder vervulde verschillende topfuncties binnen het openbaar bestuur en was tussen 2009 en 2013 directeur-generaal Curatieve Zorg op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De twee jaar daarna was hij als secretaris-generaal de hoogste ambtenaar van het ministerie. Vanuit VWS was Van Halder nauw betrokken bij het beleid voor universitair medische centra, ziekenhuizen, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars.

V&VN-voorzitter Henk Bakker: “Leon van Halder heeft er mede toe bijgedragen dat de zichtbaarheid van V&VN in het beleid sterker geworden is. Hij heeft er voor gezorgd dat V&VN aan tafel is komen te zitten bij de hoofdlijnakkoorden. Wij zijn hem zeer dankbaar voor alles wat hij vanuit zijn functies voor de beroepsgroep verpleegkundigen en verzorgenden heeft betekend.”

Sinds 2015 was Van Halder bestuursvoorzitter bij Radboudumc in Nijmegen. Die functie had hij pas kort geleden vanwege gezondheidsproblemen neergelegd.

Wij denken aan Van Halder terug als een betrokken bestuurder en vooral een fijn en warm mens en wensen zijn familie en nabestaanden veel sterkte.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.