Kinderverpleegkundige Conny van Velden tweede interim-bestuurder V&VN

  • 24 september 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Conny van Velden, interim-bestuurder van V&VN

<strong>Conny van Velden, als praktiserend verpleegkundige sinds 1989 werkzaam op kinderafdelingen van ziekenhuizen, is door de Ledenraad van V&VN benoemd als tweede interim-bestuurder van V&VN. Vorige week werd al de benoeming bekend van Gerton Heyne als interim-voorzitter van het bestuur. Het was de nadrukkelijke wens van de Ledenraad dat het tweede bestuurslid een actief verpleegkundig of verzorgend professional zou zijn. Op een later moment wordt het derde interim-bestuurslid benoemd.

De Ledenraad heeft het interim-bestuur de opdracht gegeven om V&VN als vereniging te vernieuwen en de leden nauw daarbij te betrekken. Een onderdeel hiervan is de wijziging van het profiel van toekomstige bestuursleden en daarmee van de samenstelling van het bestuur. De Ledenraad wil zo snel mogelijk toe naar een bestuur waarin actieve verpleegkundigen en verzorgenden een belangrijke positie hebben. Zodra het nieuwe, definitieve bestuur is geworven en benoemd, zal het interim-bestuur aftreden.

Dit proces zal zorgvuldig en transparant worden ingevuld en is naar verwachting over ongeveer een half jaar afgerond.

Conny van Velden rondde in 1989 haar HBO-V af en is sindsdien onafgebroken werkzaam als (kinder-)verpleegkundige, op dit moment bij Tergooi Ziekenhuizen en bij Vivre Kinderthuiszorg. Van Velden, sinds 2015 lid van de Ledenraad van V&VN, heeft ruime ervaring opgebouwd op het gebied van deskundigheidsbevordering, kwaliteit en patiƫntveiligheid, en als het gaat om inspraak en medezeggenschap namens leden in diverse organisaties en verenigingen. Zo was zij bestuurslid van de Verpleegkundige Adviesraad van Meander Medisch Centrum (2001-2006) en van de afdeling Kinderverpleegkunde van V&VN (2007-2013). Van Velden is eigenaar van een adviesbureau in de zorg en op dit moment werkzaam als adviseur kwaliteit a.i. bij de Friese zorgorganisatie Patyna.

Van Velden treedt aan per 24 september. De komende weken dragen Marie-Louise van der Kruis en Wilma Jackson hun taken over en treden vervolgens terug.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)