Inspireren is gaaf!

  • 3 juli 2017
  • Blog/Vlog
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Blog Jonas_2
Blog Jonas_3

Na 10 maanden is het zover: mijn diploma Ambassadeur voor de wijkverpleegkundige is in de pocket! Bij V&VN ben ik, samen met 14 gedreven collega’s uit heel het land, opgeleid. We vormen de nieuwe groep ambassadeurs. Dit allen om ons prachtige vak sterker neer te zetten. Na 13 jaren ervaring in de wijkverpleging was ik vorig jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Een jaar geleden hoorde ik van dit traject. Het leek me de uitgewezen manier om mijn passie en enthousiasme te delen.

Want enthousiast over het vak ben ik zeker! Ik word betaald om lekker door Amsterdam te crossen. Daar ondersteun ik de een na de andere buurtbewoner en geef hun leven wat meer kwaliteit. Ik kan geen dankbaarder beroep bedenken. En toch zijn er te weinig mensen. Dus hebben we rolmodellen nodig die deze boodschap verspreiden.

Jezelf kennen

Tijdens de leergang leerden we vooral onze boodschap over te brengen. In presentaties, onderhandelingen, lobby, interviews, etc. Maar dan moet je wel eerst ontdekken wat je boodschap precies is. Niet alleen vraagt dat om verdieping in de materie, maar ook in jezelf. Wat ben ik voor persoon? Hoe zet ik mijzelf neer? Hoe breng ik wat over?

Dit zijn soms lastige vragen die je een spiegel voorhouden. Zo was een van mijn leerdoelen om zakelijker te communiceren. Inmiddels heb ik mij gerealiseerd dat het sterker en oprechter overkomt als ik mezelf ben. Dus niet proberen dure taal te gebruiken, maar vanuit mijn eigen persoon mensen te bereiken en inspireren. Dit toont mijn leiderschap, waar ik mij nu meer bewust van ben. Mensen inspireren vind ik gaaf!

Balans is een kans

Als ambitieus persoon wilde ik veel, soms te veel. Alle kansen greep ik aan: Interviews, het opzetten van een VAR, samenwerking met hogescholen en gemeente, deze blog. Het is een interessant leerproces geweest om de balans te vinden. Want ik wil ook mijn werk binnen de wijk blijven doen. Het is een uitdaging die ik graag aanga. Natuurlijk is het druk, maar het biedt bovenal mooie kansen.

Hoe meer hoe beter!

Na zoveel geleerd te hebben van de andere ambassadeurs in onze groep ga ik ze wel missen. Al blijven we in contact en samenwerken. Dank aan deze fijne mensen, aan Cordaan voor deze kans en aan V&VN.
Deze nieuwe energie wens ik iedereen toe. Ben je dus wijkverpleegkundige en wil je het vak promoten? Meld je aan voor het volgende ambassadeurstraject! Hoe meer ambassadeurs hoe beter!
Ambassadeurs voor de wijkverpleging.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)