IC-professionals zijn Nederlander van het Jaar 2020: ‘Deze is voor de hele zorg!’

  • 10 december 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • Intensive Care
Eo3rqnmxmamncsr
Credit: EW

De verpleegkundigen en artsen van de Intensive Cares zijn door Elsevier Weekblad (EW) uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar 2020. Zij staan volgens het weekblad ‘symbool voor de strijdbaarheid in de frontlinie’. Naar aanleiding hiervan was Rowan Marijnissen, IC verpleegkundige in het ETZ ziekenhuis in Tilburg en voorzitter van V&VN IC, woensdagavond te gast bij tv-programma Op1. Rowan: “Deze is voor de hele zorg. Voor álle collega’s in het ziekenhuis, en van de verpleeghuizen en de wijkverpleging tot de gehandicaptenzorg.”

In het kerstnummer besteedt EW uitgebreid aandacht aan uitverkiezing. Naast Rowan komen ook IC verpleegkundigen en artsen uit het ETZ en andere ziekenhuizen aan het woord. Lees hier het hele verhaal. Het optreden van Rowan bij Op1 gemist? Terugkijken kan hier.  

Eo3rqnmxmamncsr
Rowan Marijnissen bij Op1

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)