Het geheugen van de zorg (FNI) in De Telegraaf

  • 9 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Hugo Schalkwijk Conservator FNI
Historicus Hugo Schalkwijk tijdens het symposium 30 jaar FNI

Het zijn geen handjes, maar geschoolde professionals”, zegt Hugo Schalkwijk in De Telegraaf over verpleegkundigen. Aanleiding voor het interview met de historicus is het dertigjarig bestaan van het Florence Nightingale Instituut (FNI), onderdeel van V&VN. Schalkwijk is conservator van het online museum.

De Telegraaf besteedde maandag 9 oktober een hele pagina aan het FNI, “dat is uitgegroeid tot kenniscentrum en verzameling van het verpleegkundig erfgoed; het geheugen van de zorg.”

Volgens Schalkwijk is de beeldvorming over verpleegkundigen in de loop van de geschiedenis wel bijgesteld, maar wordt er nog te vaak over ‘handjes aan het bed’ gesproken. “Er is veel verbeterd, vooral in de opleidingen en de doorgroeimogelijkheden. In een sector als de ouderenzorg is tegenwoordig echt wel duidelijk dat verpleegkundigen en verzorgenden op een andere manier dan de arts bijdragen aan een fijn leven.”

Klik op onderstaande afbeelding om het hele artikel te lezen.

FNI Museum Verpleegkundigen 30 jaar

Bron: De Telegraaf. Foto: Aldo Allesie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)