Het allereerste V&VN Congrestival!

  • 3 oktober 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Feestelijk onthaal voor verpleegkundigen en verzorgenden!

Op woensdag 27 november organiseert V&VN het allereerste Congrestival over Kwaliteitsstandaarden. Op deze bijzondere dag maken we een combinatie van een congres en een festival. Gezellig, informatief en innovatief.

Jouw cliënt/patiënt verdient de allerbeste zorg. Jij weet wat er nodig is en kunt daar als geen ander op inspelen. In Nederland verlenen we zorg van topkwaliteit, mede dankzij jou. Maar het kan altijd beter! Daarom hebben we jouw kennis, expertise, ervaringen en ideeën nodig om de zorg nog beter te maken. Op het Congrestival werken we samen aan de beste zorg en vieren we wat we allemaal al bereikt hebben.

Op het Congrestival ontmoet je mensen uit het werkveld, kun je ervaringen uitwisselen, informatie 
opdoen over nieuwe Kwaliteitsstandaarden, jouw mening en input geven over ontwikkelingen in de toekomst, interessante inspiratiesessies en workshops bijwonen en natuurlijk, zoals het een echt festival betaamt, lekker eten. Inhoud, inspiratie en interactie met collega's, in een gezellige, informele sfeer, dat is wat je vindt op het Congrestival.

Tijdens het Congrestival staan we stil bij wat richtlijnen nu precies zijn en hoe je zelf mee kunt werken aan ontwikkeltrajecten. Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen onderwerpen aandragen of andere wensen aan ons doorgeven. Daarnaast zijn er veel inhoudelijke sessies over onderwerpen die voorkomen in de dagelijkse praktijk. Goed communiceren met mensen met dementie, hoe ga je om met eenzaamheid in de wijk? In verschillende sessies staan de nieuwe richtlijnen centraal. In deze sessie maak je kennis met tools die ontwikkeld zijn om je hierbij te ondersteunen. En je kunt ze meteen uittesten! Ook krijg je tijdens de sessies de mogelijkheid om feedback te geven op de richtlijn.

V&VN ontwikkelt sinds 2016 kwaliteitsstandaarden voor de knelpunten die verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden dagelijks tegenkomen in de zorg aan patiënten en cliënten. De standaarden worden ontwikkeld vóór en dóór verpleegkundigen en verzorgenden. Kwaliteitsstandaarden zijn bedoeld om zorgprofessionals handvatten te geven en helpen je bij het kiezen van de beste zorg. Inmiddels zijn de eerste kwaliteitsstandaarden bijna afgerond en konden we vele mooie nieuwe trajecten starten. Alle onderwerpen werden aangedragen door verpleegkundigen en verzorgenden.

Het Congrestival wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van ZonMw. De kwaliteitsstandaarden van V&VN worden ontwikkeld in opdracht van VWS via het ZonMw-programma ‘Kwaliteit van Zorg: Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden Verpleegkundigen en Verzorgenden’.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)